Fericire

Fii recunoscatoare pentru ceea ce esti cand esti cu tine!

luni, 30 noiembrie 2015

Parul si "psihologul" (hairstylist-ul)

       Cu parul la salon ("psiholog")


                                                                                                        Schimbarea presupune o lupta cu programele mentale, cu "tipare", credinte inradacinate din mosi, stramosi. Corpul ne atentioneaza atunci cand ceva nu functioneaza armonios, parul se impotriveste dorintelor noastre in legatura cu el si spune: "Hei, vreau o schimbare!"
        Femeia (si nu numai- este valabil si pentru barbati) merge la salon cu ideea ca: asa ar fi bine- asa nu ar fi bine, dar in acea oaza de relaxaresalon de infrumusetare se intampla "chestii" inexplicabile, si este determinata pe langa schimbarea de look sa se descopere pe ea (asa cum ii era teama de multe ori sa se vada: frunte foarte lata- prea inalta, gat prea scurt-prea gros etc.) prin intermediul parului, sa nu mai observe in el "problemele". 
        Este ca un refresh atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic, emotional. In termeni specifici femeilor: se simt bine cu propriul par, vad si calitatea ce se ascunde in spatele atator defecte (par prea rar, prea subtire, prea uscat etc). Numai un adevarat "psiholog" al paruluihairstylist-ul poate sa te sustina in a te vedea cu "alti ochi". 


         Confesiuni ale parului (ce se intampla in salon- ramane in salon! )

                                                                        


         Uneori avem nevoie sa discutam cu cineva, sa ne "destainuim" si gasim parul ca pretext pentru a intalni din nou persoana care pe langa faptul ca are "grija" de parul nostru (o data pe luna sau la mai multe luni) este dispusa sa ne asculte, dar mai ales cel mai important sa ne inteleaga fara sa ne "judece"- multe femei stiu foarte bine despre ce vorbesc. Fii calma si suna-ti hairstylist-ul!          Sinceritatea oglinzii

                                                                                                


         In oglinda apare ceea ce ne dorim sa vedem oricat de multe ar face specialistul cu parul nostru, lucrurile se schimba numai daca vrem- tine doar de noi sa observam creativitatea, talentul puse noua la dispozitie, ca pe o reusita a increderii pe care o avem in a ne da parul pe mana profesionistului.
         Parul are "viata", dar si energie-un paravan pentru emotii si trairi interioare. Starea, aspectul acestuia sunt direct proportionale cu starile interioareatitudinea fata de emotiile negative pe care le intretinem, si care nu servesc la nimic, din contra distrug podoaba capilara.


          Hairstylist vs. Psiholog al parului

                                                                                               

          Ne conditionam "preferintele" in functie de amintirile anumitor sentimente de suferinta, furie, sau de momente de fericire- eliberand din minte trecutul in prezent. Ajungem la salon si avem o stare "proasta", apelam la repetarea unui gand, sentiment, traire ce ne-a fost creat de o anumita tunsoare, coafura, culoare, cerand specialistului sa aduca in prezent toate acestea. 
          Sunt momente cand ajungem la hairstylist prin recomandare si nu ne place de "fata" acestuia, sau concluzionam ca nu suntem pe aceeasi "frecventa". Intradevar se poate intampla ca specialistul caruia ne adresam sa nu fie suficient de pregatit pentru a profesa intr-un asemenea domeniu (sa nu fie pregatit sa lucreze cu oamenii- nu exista acea comunicare de care este foarte mare nevoie in lucrul cu parul),  "ghinion" pentru cele care il intalnesc. 
          El reuseste acest lucru, numai ca noi ne-am mintit si am crezut ca prin acelasi coc vom avea aceeasi stare de bine ca la petrecerea de acum 5 ani- cu siguranta rochia nu v-a mai fi la fel, de ce sa fie parul? Nu suntem prezente in viata noastra, traim intr-un prezent- trecut.  
           Perfectiunea  hairstylistului


                                               


           Automat apare si o limitare a hairstylistului, fiind pus in situatia de a "repeta" de fapt o stare, nu un stil. De multe ori specialistul are "piedici" in a schimba look-ul, se loveste de un refuz- venit de cele mai multe ori din "credintele" noastre (in urma discutiei de "consiliere" isi poate da seama de motivele reale).
          Explica: urechea dreapta este mai mare dacat stanga, sau mai sus, pentru a evidentia ochii si a masca un defect sau altul (din nefericire sau fericire nu suntem perfecte, tindem spre perfectiune-o vrem cand ajungem la specialist, dupa o schimbare de looksi s-ar vedea bine asa...,sau asa..., sau cum ma vad eu-clienta. Tin sa te anunt ca acesta este doar un pas- inceputul spre perfectiune. 
         Preferam sa retraim o stare in loc sa ne asumam responsabilitatea unei adevarate schimbari. Prin micii pasi pe care ii facem (schimbarea coafuriiculorii paruluitunsorii, machiajului, stilului vestimentar etc.) ajungem de fapt in interiorul nostru unde se produce de fapt marea schimbare reflectata in atitudine.

                  

          Deschide-te nu spre a repeta tipare (retrai stari), ci spre o alta atitudine conferita de par. Hairstylistul face minuni cu parul si in interiorul nostru doar daca "minunea" este dorita de noi cu adevarat. "Parul"- terapie pentru suflet (aceasta daca vedem calitatile)!
                               

                                                                 Foto: Pinterest

         
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu