Fericire

Fii recunoscatoare pentru ceea ce esti cand esti cu tine!

luni, 30 noiembrie 2015

Parul si "psihologul" (hairstylist-ul)

 



      Cu parul la salon ("psiholog")


                                                                                               



         Schimbarea presupune o lupta cu programele mentale, cu "tipare", credinte inradacinate din mosi, stramosi. Corpul ne atentioneaza atunci cand ceva nu functioneaza armonios, parul se impotriveste dorintelor noastre in legatura cu el si spune: "Hei, vreau o schimbare!"
        Femeia (si nu numai- este valabil si pentru barbati) merge la salon cu ideea ca: asa ar fi bine- asa nu ar fi bine, dar in acea oaza de relaxaresalon de infrumusetare se intampla "chestii" inexplicabile, si este determinata pe langa schimbarea de look sa se descopere pe ea (asa cum ii era teama de multe ori sa se vada: frunte foarte lata- prea inalta, gat prea scurt-prea gros etc.) prin intermediul parului, sa nu mai observe in el "problemele". 
        Este ca un refresh atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic, emotional. In termeni specifici femeilor: se simt bine cu propriul par, vad si calitatea ce se ascunde in spatele atator defecte (par prea rar, prea subtire, prea uscat etc). Numai un adevarat "psiholog" al paruluihairstylist-ul poate sa te sustina in a te vedea cu "alti ochi". 






         Confesiuni ale parului (ce se intampla in salon- ramane in salon! )

                                                                        


         Uneori avem nevoie sa discutam cu cineva, sa ne "destainuim" si gasim parul ca pretext pentru a intalni din nou persoana care pe langa faptul ca are "grija" de parul nostru (o data pe luna sau la mai multe luni) este dispusa sa ne asculte, dar mai ales cel mai important sa ne inteleaga fara sa ne "judece"- multe femei stiu foarte bine despre ce vorbesc. Fii calma si suna-ti hairstylist-ul! 







         Sinceritatea oglinzii

                                                                                                


         In oglinda apare ceea ce ne dorim sa vedem oricat de multe ar face specialistul cu parul nostru, lucrurile se schimba numai daca vrem- tine doar de noi sa observam creativitatea, talentul puse noua la dispozitie, ca pe o reusita a increderii pe care o avem in a ne da parul pe mana profesionistului.
         Parul are "viata", dar si energie-un paravan pentru emotii si trairi interioare. Starea, aspectul acestuia sunt direct proportionale cu starile interioareatitudinea fata de emotiile negative pe care le intretinem, si care nu servesc la nimic, din contra distrug podoaba capilara.






          Hairstylist vs. Psiholog al parului

                                                                                               

          Ne conditionam "preferintele" in functie de amintirile anumitor sentimente de suferinta, furie, sau de momente de fericire- eliberand din minte trecutul in prezent. Ajungem la salon si avem o stare "proasta", apelam la repetarea unui gand, sentiment, traire ce ne-a fost creat de o anumita tunsoare, coafura, culoare, cerand specialistului sa aduca in prezent toate acestea. 
          Sunt momente cand ajungem la hairstylist prin recomandare si nu ne place de "fata" acestuia, sau concluzionam ca nu suntem pe aceeasi "frecventa". Intradevar se poate intampla ca specialistul caruia ne adresam sa nu fie suficient de pregatit pentru a profesa intr-un asemenea domeniu (sa nu fie pregatit sa lucreze cu oamenii- nu exista acea comunicare de care este foarte mare nevoie in lucrul cu parul),  "ghinion" pentru cele care il intalnesc. 
          El reuseste acest lucru, numai ca noi ne-am mintit si am crezut ca prin acelasi coc vom avea aceeasi stare de bine ca la petrecerea de acum 5 ani- cu siguranta rochia nu v-a mai fi la fel, de ce sa fie parul? Nu suntem prezente in viata noastra, traim intr-un prezent- trecut.  








           Perfectiunea  hairstylistului


                                               


           Automat apare si o limitare a hairstylistului, fiind pus in situatia de a "repeta" de fapt o stare, nu un stil. De multe ori specialistul are "piedici" in a schimba look-ul, se loveste de un refuz- venit de cele mai multe ori din "credintele" noastre (in urma discutiei de "consiliere" isi poate da seama de motivele reale).
          Explica: urechea dreapta este mai mare dacat stanga, sau mai sus, pentru a evidentia ochii si a masca un defect sau altul (din nefericire sau fericire nu suntem perfecte, tindem spre perfectiune-o vrem cand ajungem la specialist, dupa o schimbare de looksi s-ar vedea bine asa...,sau asa..., sau cum ma vad eu-clienta. Tin sa te anunt ca acesta este doar un pas- inceputul spre perfectiune. 
         Preferam sa retraim o stare in loc sa ne asumam responsabilitatea unei adevarate schimbari. Prin micii pasi pe care ii facem (schimbarea coafuriiculorii paruluitunsorii, machiajului, stilului vestimentar etc.) ajungem de fapt in interiorul nostru unde se produce de fapt marea schimbare reflectata in atitudine.

                  

          Deschide-te nu spre a repeta tipare (retrai stari), ci spre o alta atitudine conferita de par. Hairstylistul face minuni cu parul si in interiorul nostru doar daca "minunea" este dorita de noi cu adevarat. "Parul"- terapie pentru suflet (aceasta daca vedem calitatile)!








                               









                                                                 Foto: Pinterest

         




vineri, 20 noiembrie 2015

Look masculin






           Barbatii si parul


         Pare ceva simplu pentru femei "coafura" barbatilor. Ce poate fi complicat? Par scurt, foarte scurt, uneori fara efort la uscare, aranjare, de cele mai multe ori doar un prosop dupa spalare - uscat natural, si gata. Insa nu pentru toti barbatii acest procedeu poate fi descris asa.
         Barbatul modern constientizeaza tot mai mult accentul pe care societatea il pune pe egalitatea dintre femeie si barbat. Daca putea spune "lasa ca merge si asa", acum isi petrece din timpul sau la saloanele de infrumusetare. A inteles ca din moment ce isi doreste ca partenera lui sa il impresioneze prin aparitie, prin feminitate, gratie, eleganta si rafinament (intr-un cuvant sa se simta bine in pielea ei, sa fie cocheta, ingrijita, imbracata atragator), si femeia isi doreste un partener care sa o puna intr-o lumina buna in public (si nu numai),  pentru care aspectul fizic, pe langa cel "spiritual" sa constituie o prioritate.

           Look masculin


       Femeia cu parul mediu si lung viziteaza salonul de infrumusetare pentru a i se tunde parul chiar si la doua luni, barbatii au mai mult de "munca" in privinta tunsorii - trebuie sa mearga lunar la un hairstylist pentru pastrarea formei tunsorii si pentru un aspect ingrijit. Look-ul masculin este unul mai indraznet, extravagant daca pentru "finisarea" acestuia se folosesc si produse de styling: geluri, ceara, fixativ ( un plus de stralucire, volum si textura).
                           

          Tendinte tunsori si culoare par barbati


        Efectul chic este conturat de culori reci: albastru electric, gri metalizat sau violetTunsoarea moderna sau clasica devine una spectaculoasa prin apelarea la un "accesoriu" masculin - barba. Epoca lumbersexualilor devine actuala, barba avand foarte multe forme, dimensiuni, modele in functie de fizionomia fetei.

            Anul 2016 si stilul masculin


         Stilurile difera in functie de preferintele fiecaruia, astfel in anul 2016 barbatii pot alege sa incerce ceva diferit: parul mai lung in fata si pieptanat spre spate,  parul lung prins in coada mica la spate,  parul pieptanat spre spate sau pe o parte,  parul lung - stil rock, cararea, parul lung cu barba,  parul rebel cu aspect neingrijit, tuns scurt ca in armata, tuns cu linii bine definite, tuns mai scurt pe laterale si parul de pe mijloc lasat mai lung - gen tepi.
        Curentul neo-punk: parul ras pe parti cu modele (simboluri) are impact in special asupra tinerilor. Un stil nonconformist si atragator necesita atentie deosebita in ce priveste "aranjarea".


        Indiferent ce alegere faci important este ca aceasta sa iti defineasca cel mai bine stilul, personalitatea.






                                                    












Foto: Pinterest

miercuri, 18 noiembrie 2015

Coada de cal - coafura in tendinte


                                             



                Par strans in coada


        Frumusetea naturala a parului este cel mai important element de originalitate al unei femei. Parul strans intr-o coada simpla, banala, clasica constituie o varianta de coafura usor de realizat de oricare dintre voi. Look-ul simplu reinventat constant devine unul sofisticat adecvat solemnitatii evenimentului la care participi. Din faptul ca hairstylistii incearca sa creeze tot timpul ceva nou are de castigat imaginea ta - arati uimitor in orice circumstanta.

           Coada simpla (clasica)


        Rezultatul complexitatii unei cozi clasice se poate regasi in orice tip de coc, fie el cu volum, cu impletituri, cu noduri, din codite rasucite, cu bucle, pe ceafa, sau la nivelul calotei. Tinutele casual sau office sunt completate cu succes de coafuri trendy si rapide cu parul prins in stiluri inedite.


          Ponytail 


      Coafura cocheta pentru sarbatori, petreceri (revelion), momente speciale, ponytail-ul prinde "viata" in functie de pozitionarea sa la nivelul capului: coada joasa (pe ceafa)- pune in valoare maxilarul si gatul, coada la nivelul ochilor (mijlocul capului- intre crestet si ceafa)- alungeste fata si atrage atentia asupra privirii, coada intr-o parte- cu breton asimetriccoada in crestetul capului- look al anilor '60.


       Coada de cal  in tendinte



      Anul 2016 vine cu tendinte care accentueaza naturaletea si aspectul sanatos al parului. Dintotdeauna profesionistii au tinut cont de personalitatea parului si au scos in evidenta stralucirea feminina si nonconformismul regasit in propria viata a firului de par (automat a "podoabei capilare"). Cea mai des intalnita coada de la care se porneste in realizarea unei coafuri este coada de cal. Aceasta ofera un aer sarmant, tineresc, jucaus, fiind adoptata de multe vedete. In anul 2016 ponytail-ul exprima eleganta feminina (uneori clasica), rafinamentul, delicatetea femeii puternice, sexy si moderne. Atentia hairstylistilor internationali este indreptata spre coada de cal: foarte tapata in partea calotei, dezordonata (stil messy)- daca nu ai foarte mult timp pentru aranjat, impletita in spic si combinata cu stilul indian Mohawk (creasta).

                Coafuri coada de cal  2016


                     
         Aspectul acestei coafuri este dat de combinarea clasicului cu inspiratiile retro, moderne, vintage, boeme, latino etc.. Cateva dintre versiunile superbe ale acestor combinatii se regasesc in coada de cal: cu parul perfect intins, cu carare pe mijloc si calota semi-tapata, cu volum in fata, spaniola- par prins la ceafa, cu parul usor ondulat, cu aspect dezordonat si fata incadrata de suvite, retro- cu valuri in partea de sus, rasucita in stil frantuzesc, cu impletituri extrem de stilate, tapata in partea de top, cu varfurile ondulate etc..


      Coada de cal (cu ceafa la vedere) ofera un plus de senzualitate si pune in valoare farmecul feminin.























Foto: Pinterest

vineri, 13 noiembrie 2015

Coafuri de ocazie la moda 2016





                      Eleganta princiara


           Eleganta este din nou "regina" la prezentarile marilor saloane internationale. In cadrul unui eveniment datorita elegantei toate privirile se vor indrepta asupra ta. Poti eclipsa orice stil prin tinuta, accesorii, machiaj, dar nu si fara un mic detaliu, cel mai important pentru eleganta "suprema", si anume: coafura. Scurt, mediu sau lung, parul te face sa te simti speciala (aceasta doar daca coafura de ocazie se potriveste cu personalitatea).

                     Accesorii de par "pretioase"

          Un plus: nu dai gres niciodata si arati grozav la orice eveniment daca ajungi pe mainile unui specialist pentru care naturaletea, simplitatea, clasicul sunt punctul de pornire in procesul de creatie.
          Pornind de la acestea se indreapta foarte usor spre eleganta, romantism, senzualitate, feminitate, retro prin mici trucuri. Apeleaza astfel la adaosuri de par, bucati de dantela, coronita sau voal discret- daca esti mireasa, brose, agrafe cu pietre pretioase sau perle si alte accesorii de par, pentru a oferi un aspect "finisat" creatiei sale.

                    Coafuri la moda in 2016

          Ineditul elegantei sta tocmai in simplele si selectele idei ale hairstylistilor.
          Astfel anul 2016 va avea: influente ale anilor '60 - bucle cu mult volum, bucle luxoase cu aspect retro, coafuri bufante-sofisticate cu parul tapat excesiv si prins - ce amplifica look-ul acelei perioade, par dezordonat - fie lasat liber, fie prins intr-un coc elegant - ce constituie alegerea ta frecventa, "stup de albine" - ornat cu bijuterii de par sau esarfe.            
          Trendul de inspiratie ruseasca este adoptat de profesionisti pentru  gale, baluri, nunti etc., astfel ca tu sa stralucesti asemenea unei adevarate dive. Stilului rusesc ii sunt specifice diferite tipuri de impletituri care iti confera un look deosebit cu aer copilaresc, inocent, boem, modern, glamour, elegant si chiar nonconformist.
           Meriti sa te simti speciala cu o coafura de ocazie magnifica, evidentiind feminitatea printr-un: coc frantuzesc, coc princiar (regal- facut in varful capului), coc chignon (la baza gatului) cu mult volum sau cu impletituri, onduleuri, sau suvite rasucite, coc messy (aspect dezordonat) cu suvite libere, cu impletituri, cu par ondulat (in general o dezordine glamour, romantica, stilata, sofisticata, eleganta).

         Coafura princiara ofera "noblete" femeii.



                                         






























Foto: Pinterest



    



miercuri, 11 noiembrie 2015

Impletituri ale podoabei capilare

                                                 




             Impletirea creativitatii hairstylistilor in realizarea cositelor


            In momentul in care imi vorbeste cineva despre cosite, gandul meu se indreapta spre un lan cu nenumarate spice de grau, a caror structura a fost si este sursa de inspiratie pentru multi hairstylisti. Dorinta de a scoate din anonimat o coafura si in mod automat si femeia care o poarta, necesita reproducerea sau combinarea (prin talentul de care dau dovada) elementelor acestei "schite", pe cat de sofisticate, pe atat de pline de semnificatii, care au legatura cu evolutia poporului roman.

              Puterea magica a parului

           Daca in vechime femeile casatorite purtau parul in cosite (pentru nu a atrage sau raspandi gandurile ascunse sau pentru a acumula informatii de la forte superioare), in prezent impletiturile sunt in primul rand elemente a ceea ce se numeste "beauty".
          Foarte putine femei constientizeaza semnificatia expresiei "podoaba capilara": aceasta reprezinta o adevarata baza de date, o arhiva cu informatii esentiale legate de propria persoana sau chiar legate de generatiile anterioare (aici poate fi inclus un intreg popor-neam-tara, pentru care bogatia este "tezaurul palpabil", dar si "podoaba capilara" ca o sursa inepuizabila de valoare energetica vitala). Pana si stiinta demonstreaza aceasta.
          Puterea magica a parului este completata de o lungime favorabila (lungimea sa acopere sternul si omoplatii) crearii unei punti de legatura cu Universul, dar si de cosita stralucitoare formata din trei codite, de grosimea incheieturii- unind astfel trupul cu mintea si sufletul.

                Tipuri de impletituri


           Pornind de la "spicul clasic" hairstylistii au creat tipuri diferite de impletituri: frantuzesti, olandeze (Dutch), rusesti, bentita, coroana, panglica, cascada, funie (in doua suvite), innodate, coada de peste, sirena, sarpe (in zig-zag), in patru, suedeze etc.
          Acestea se potrivesc serilor elegante in care feminitatea exceleaza nu doar prin machiaj, vestimentatie, accesorii, ci si prin atitudine si rafinament, evidentiate de impletitura simpla sau complexa (ajungand astfel la cele mai laborioase cocuri care au la baza cositele). Partea profesionala nu este neglijata de specialisti, acestia reinventand impletiturile, dand astfel  valoare unei zile "banale" la serviciu.
          Sa nu uitam insa de acele momente in care stralucirea feminina este completata de talentul hairstylistului. El vede prin cosite eleganta, gingasia, blandetea pe care o transmite femeia in jurul sau atunci cand merge la o intalnire (fie in scop personal, fie profesional). 

                Cosite 2016


         In anul 2016 stilistii continua cu impletiturile ca element de baza in exprimarea frumusetii tale. Strangerea parului intr-un coc jos, coada de cal sau cocul prins in crestet (avand element definitoriu impletitura) ofera "rezistenta" psihica si fizica, sporind puterile celei care le "poarta".
       "Spicul romanesc" a fost si este in tendintele prezentate de hairstylisti internationali pentru anul urmator.  Timpul ne-a demonstrat ca mentinerea impletiturilor (sub o forma sau alta: cosita-coc, cosita-volum etc.) de catre acestia pe podiumuri "ascunde" acea forta interioara a femeii care este reflectata la exterior prin "frumusete". 
       "Spicul traditional" este o extensie a interiorului fiecaruia dintre noi si o legatura cu valoarea poporului roman. 


 "Bogatia" este foarte aproape de tine si anume: in "podoaba capilara". 













Foto: Pinterest
Coafor-HairStyle